Omgeving

Ons huis ligt aan de rand van de prachtige vallei van de Vézère, in een lieflijk en rustig dalletje midden in de natuur, toch is in de directe omgeving ruim voldoende te zien en te beleven. Elke dag van de week is er wel ergens een markt in één van de pittoreske dorpen in de omgeving. Deze dorpjes kennen, vooral tijdens de zomermaanden, hun eigen dorpsfeesten er zijn er vele kastelen, grotten en musea te bezoeken. Ook voor kinderen zijn de mogelijkheden te over. Hieronder vindt u een we een aantal mogelijkheden voor uitstapjes in de nabije omgeving en links naar meer informatie.

De Vézère vallei is door de UNESCO geklasseerd omwille van haar uniek, historisch en landschappelijk karakter.

Het plaatsje Montignac ligt op ongeveer 10km afstand, dit is een oud en gezellig plaatsje met wat winkels en terrasjes en is een bezoekje zeker waard. Uw bezoek aan Montignac is bovendien goed te combineren met een bezoek aan de grotten van Lascaux en Chateau de Losse.

SarlatSarlat xklein is een gezellige plaats met fraaie gebouwen, wat winkels, veel terrasjes en op woensdag en zaterdag een leuke markt. Aanrader!

Les Ezyies is een aardig (toeristisch) stadje met veel mogelijkheden voor het huren va kano’s, ook zijn er wat bezienswaardigheden in de omgeving. Het is er ’s zomers echter wel erg druk.

Périgueux ligt iets verder weg, op ongeveer 35km afstand  Périgueux is een mooie oude stad, de dagelijkse markt is op zaterdag nog groter en het bezoeken zeker waard.

De dichtstbijzijnde te bezichtigen grot is die van Rouffignac, ook wel de grot van de 1000 mammoeten  genoemd.

Niet te missen is La Roque St Christophe, u vindt deze spectaculaire rots met grotwoningen op slechts 6km van ons huis.

Voor de kinderen is er een aardig “Avonturenpark” in de buurt: Le Conquil, een park vol dinosaurussen en parcours tussen de bomen.

Voor kanoën hoeft u ook niet ver weg, mogelijkheden te over bijvoorbeeld bij St. Leon sur Vézère of in Les Eyzies. Paardrijden kan in de buurt van Rouffignac of St. Leon sur Vézère.

Nog meer informatie? Kijk op: http://www.dordogne.nl/ of open de algemene brochure over de Dordogne of specifieker over de Vézère vallei. Als dat nog niet genoeg is, kunt u  hier nog veel meer informatie vinden.

Fiets of mountainbikeverhuur is op 5 kilometer afstand.

Voor meer informatie:    

www.sarlat-tourisme.com

www.perigord.tm.fr

Reacties zijn gesloten.